Znamy laureatów konkursu o Złoty Medal MTP targów Polagra

Zobacz laureatów konkursu o Złoty Medal MTP targów Polagra.

1.Chłodnik warzywny MLEKPOL

Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL” w Grajewie, Grajewo

Pawilon 7 stoisko 4

 

 

Najwyższej klasy mleko od krów wypasanych na nieskażonych przemysłem łąkach Polski połączono ze świeżymi warzywami, tworząc niepowtarzalne danie. Chłodnik warzywny MLEKPOL powstaje w Sokółce, sercu Podlasia. To regionalny produkt, nawiązujący swym składem i smakiem do tradycyjnego posiłku kresów wschodnich. Wygodne opakowanie w kształcie miseczki umożliwia spożycie chłodnika „na miejscu”. Chłodnik warzywny SM MLEKPOL dostępny jest w opakowaniach 380-gramowych.

2.ChrrUP-y – chrupiące przekąski z pieczywa

EUROMAX Krzysztof Rokicki, Zambrów

Pawilon 7A stoisko 45

 

 

To niezwykłe przekąski wypiekane bez smażenia i bez dodatku tłuszczu. Wyprodukowane są w 100% z polskiego pieczywa. Niepowtarzalność smaków i ich wyjątkowy charakter jest wynikiem odpowiednio dobranych receptur, naturalnych przypraw i dodatków smakowych. Subtelna mgiełka oliwy pozwala nanieść na ChrrUp-y aromatyczną posypkę i zachować wszelkie zalety superchrupiącej przekąski. ChrrUp-y są idealną alternatywą dla smażonych w tłuszczach chipsów. Każdy, kto spróbował ChrrUp-ów nie wyobraża sobie bez nich rodzinnego spaceru, lekkiej przekąski po fitness, radosnego chrupania na przerwie czy szalonej, zakręconej imprezy. ChrrUp-y sprawdzają się wyśmienicie jako pomysłowe dodatki do potraw, np. smakowite grzanki.

 

3.CHRUPOSZKI – chrupiące przekąski z pieczywa

EUROMAX Krzysztof Rokicki, Zambrów

Pawilon 7A stoisko 45

To niezwykłe przekąski wypiekane bez smażenia i bez dodatku tłuszczu. Wyprodukowane są w 100% z polskiego pieczywa. Niepowtarzalność smaków i ich wyjątkowy charakter jest wynikiem odpowiednio dobranych receptur, naturalnych przypraw i dodatków smakowych. Subtelna mgiełka oliwy pozwala nanieść na ChrrUp-y aromatyczną posypkę i zachować wszelkie zalety superchrupiącej przekąski. ChrrUp-y są idealną alternatywą dla smażonych w tłuszczach chipsów. Każdy, kto spróbował ChrrUp-ów nie wyobraża sobie bez nich rodzinnego spaceru, lekkiej przekąski po fitness, radosnego chrupania na przerwie czy szalonej, zakręconej imprezy. ChrrUp-y sprawdzają się wyśmienicie jako pomysłowe dodatki do potraw, np. smakowite grzanki.

4.DarPRO Napój serwatkowy cytrynowy

Spółdzielnia Mleczarska MLEKOVITA, Wysokie Mazowieckie

Pawilon 7 stoisko 5

 

 

DarPRO to fermentowany napój serwatkowy oparty
na innowacyjnej technologii. Zawiera miliardy wyselekcjonowanych i szczegółowo przebadanych
w Polsce, żywych bakterii Lactobacillus plantarum PL4, które naturalnie występują w przewodzie pokarmowym zdrowych ludzi i m.in. poprawiają jego funkcjonowanie czy wygaszają stany zapalne jelita. DarPRO zawiera również lekkostrawne białka serwatkowe i jest źródłem witamin
z grupy B: witaminy B2 (ryboflawiny) pomagającej m.in.

w utrzymaniu prawidłowego widzenia oraz przyczyniającej się do zmniejszania uczucia zmęczenia i znużenia, a także witaminy B7 (biotyny), która m.in. pomaga zachować zdrową skórę i zdrowe włosy oraz przyczynia się
do prawidłowego metabolizmu energetycznego.

5.De Volaille 170 g

SPA Sp. z o.o., Śmigiel

Pawilon 7A stoisko 6

 

 

 

De volaille są doskonałą propozycją dla klientów, którzy oczekują produktu najwyższej jakości, a nie mają czasu na gotowanie. De volaille naszej produkcji charakteryzują się wyjątkową soczystością mięsa drobiowego podkreśloną aromatycznym, maślanym nadzieniem. Całości dopełnia chrupiąca, złocista panierka. Unowocześniliśmy ten tradycyjny produkt, opracowując recepturę oraz proces technologiczny, dzięki którym nasze de volaille doskonale reprezentują produkt premium w grupie produktów convenience.

 

 

 

 

6.Deliser Ser twarogowy topiony klasyczny 136 g (8 porcji x 17 g)

Spółdzielnia Mleczarska MLEKOVITA, Wysokie Mazowieckie

Pawilon 7 stoisko 5

 

 

Deliser to znany i lubiany smak w nowej odsłonie. Ten delikatny, topiony serek twarogowy oferowany jest w innowacyjnej formie: w kosteczkach 17 g, idealnych
do jednorazowego spożycia. Doskonały na każdą okazję: pyszne śniadanie, szybką przekąskę, smaczny podwieczorek czy kolację. Polecany jest przede wszystkim do smarowania pieczywa. Świetnie komponuje się ze świeżymi warzywami. Praktyczne opakowanie z 8 kostkami z możliwością łatwego otwierania sprawdzi się podczas wycieczki czy pikniku, a osobne pakowanie każdej kostki jest gwarancją długotrwałej świeżości.

7.Favita Ser do smarowania kanapkowy typu greckiego z czosnkiem niedźwiedzim

Spółdzielnia Mleczarska MLEKOVITA, Wysokie Mazowieckie

Pawilon 7 stoisko 5

 

 

Favita do smarowania to delikatny ser kanapkowy typu greckiego, przygotowany na bazie sera solankowego, podkreślony intensywnym dodatkiem czosnku niedźwiedziego. Produkt wyróżnia wygodne, atrakcyjne graficznie opakowanie i przede wszystkim forma – do smarowania. Dzięki kremowej konsystencji jest idealna zarówno do smarowania pieczywa, jak i przygotowywania dipów, przekąsek, past kanapkowych i wytrawnych kremów.

8.Golonka wieprzowa ze skórą gotowana

SOKOŁÓW S.A., Sokołów Podlaski

Pawilon 6A stoisko 60

Produkt gotowy do spożycia, pakowany próżniowo
po 600 g. Golonka jest delikatnie gotowana – w ten sposób mięso pozostaje soczyste wewnątrz i uzyskuje swój wyjątkowy, apetyczny smak. Mięso pochodzi z UE, a dzięki specjalnemu procesowi przygotowania jest kruche, soczyste i ma delikatny smak. Doskonale przyrządzoną
i marynowaną golonkę parzymy w próżniowym opakowaniu przez 8 godzin w temperaturze około 85
°C. Na uzyskanie brązowej, chrupiącej skórki potrzebuje tylko 40 minut pieczenia w piekarniku.

9.Jaja świeże OMEGA 3

JANTEX Polska Sp. z o.o., Środa Wielkopolska

Pawilon 7 stoisko 18

 

Jaja świeże Omega 3 o wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3. Kwasy tłuszczowe wielonienasycone to niezbędny element diety człowieka, konieczny do prawidłowego funkcjonowania każdego organizmu. Dzięki naszej kreatywności powstał produkt, który jest ich doskonałym źródłem. Chcąc wesprzeć swój organizm, sięgnij po jaja Omega 3.

 

 

 

 

 

10.LINIA KABANOSÓW MIĘDZYNARODOWYCH: Kabanosy francuskie, Kabanosy włoskie, Kabanosy amerykańskie, Kabanosy węgierskie, Kabanosy tureckie, Kabanosy argentyńskie, Kabanosy polskie

SOKOŁÓW S.A., Sokołów Podlaski

Pawilon 6A stoisko 60

 

 

 

Kabanosy „międzynarodowe” to, przygotowana z myślą
o najbardziej wymagających konsumentach, linia pysznych przekąsek. Wprowadzając je na rynek jako pierwszy, „SOKOŁÓW” S.A. stworzył całkowicie nową kategorię produktów. Klienci i specjaliści od razu docenili ich zalety, ponieważ są smaczne, bogate w białko i inne składniki odżywcze, nie zawierają fosforanów, ani barwników. Oferowane są w nowoczesnych laserowo otwieranych opakowaniach typu flowpack w gramaturach: 120 g, 360 g, 140 g, 280 g.

11.LINIA PRODUKTÓW: NATURRINO WĘDZONE (Szynka Wędzona Naturrino, Schab Wędzony Natturrino, Boczek Wędzony Naturrino)

SOKOŁÓW S.A., Sokołów Podlaski

Pawilon 6A stoisko 60

 

 

 

 

NATURRINO WĘDZONE – linia produktów inspirowana naturą, charakteryzująca się delikatnym smakiem mięsa, podkreślonym naturalnymi przyprawami oraz tradycyjnym wędzeniem. Produkty wyróżniają się brakiem konserwantów, fosforanów, glutaminianu sodu, są bogate
w białko pochodzenia zwierzęcego. Wyroby przeznaczone są dla osób, które dbają o zdrowie, stawiają na naturalne wędliny, naturalne składniki i naturalne metody obróbki. NATURRINO WĘDZONE to tradycyjnie uwędzona szynka, smakowity schab, wyjątkowo przyprawiony boczek. Wędliny smakują doskonale i są najwyższej jakości.

12.Maślanka naturalna Hula Krasula

Zakład Przetwórstwa Mleka MLECZ Sp. z o.o. w Wolsztynie, Wolsztyn

Zgłaszający: Wielkopolska Spółdzielcza Składnica Mleczarska, Poznań

Pawilon 7 stoisko 24

 

 

 

Maślanka to mleczny napój fermentowany, który charakteryzuje się łagodnym i orzeźwiającym smakiem. Maślanka naturalna Hula Krasula powstaje z maślanki uzyskanej z produkcji masła z mleka zaszczepionego szczepionką czystych kultur mleczarskich. Wyróżnia się ona brakiem dodatku mleka w proszku i innych substancji dodatkowych. Jest produktem niskokalorycznym i lekkostrawnym. Maślanka ma szerokie zastosowanie kulinarne, można użyć jej do wielu wypieków oraz jako dodatek do zup i do koktajli. Ten lekki, orzeźwiający napój dobrze gasi pragnienie podczas upałów.

13.Maślanka Wiejska Naturalna

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Kole, Koło

Pawilon 7 stoisko 20

Maślanka wiejska naturalna – napój mleczny o wyjątkowych właściwościach odżywczych i dietetycznych. Niskokaloryczna i lekkostrawna. Zawiera dużo wapnia, łatwo przyswajalnego białka oraz naturalne witaminy A, D, z grupy. B. Reguluje procesy trawienia, a zawarte w niej bakterie kwasu mlekowego mają właściwości probiotyczne. Codzienna dieta człowieka, ze szczególnym uwzględnieniem dzieci, osób starszych oraz kobiet
w ciąży, powinna zawierać napoje mleczne.

14.Paluszki Serowe MiaMu

Spółdzielnia Mleczarska MLEKOVITA, Wysokie Mazowieckie

Pawilon 7 stoisko 5

Paluszki serowe MiaMu to pierwszy taki polski produkt
na rynku. Ser ten, w postaci pojedynczo pakowanych paluszków, nie zawiera konserwantów, barwników
i glutenu, wpisując się w trendy związane ze zdrowym odżywianiem. Paluszki serowe MiaMu są idealne nie tylko dla najmłodszych, ale dla konsumentów w każdym wieku, na każdą porę dnia i okazję. Atutem jest funkcjonalność opakowania: cztery osobno pakowane paluszki łatwe
do rozdzielenia na pojedyncze porcje, co jest nie tylko gwarancją długotrwałej świeżości, ale również wygody.

15. Piersiówka Sokołowska z LINII WYROBÓW DROBIOWYCH „DRÓB PREMIUM”

SOKOŁÓW S.A., Sokołów Podlaski

Pawilon 6A stoisko 60

 

 

Znakomite, bezglutenowe wyroby premium, przygotowane z najlepszej jakości mięsa z kurczaka bogatego w białko. Dzięki naturalnym przyprawom wyróżniają się delikatesowym smakiem i łagodnym aromatem. Produkty
o szerokim zastosowaniu kulinarnym. Doskonałe do kanapek, sałatek i przekąsek, a także np. do pizzy. Nie zawierają glutaminianu sodu.

16.Przekąska mięsna – BEEF JERKY

SOKOŁÓW S.A., Sokołów Podlaski

Pawilon 6A stoisko 60

Beef Jerky to wysokobiałkowa przekąska o niskiej zawartości tłuszczu, przeznaczona dla osób aktywnych oraz dbających o zbilansowaną dietę pokarmową. Specjalnie wyselekcjonowana wołowina, z jakiej wyprodukowaliśmy Beef Jerky, gwarantuje najwyższą jakość. Do wyprodukowania 100 g produktu zużyto 238 g wołowiny. Beef Jerky nie zawierają dodatku fosforanów, glutaminianu sodu, ani żadnych sztucznych barwników.

17.Ser Księżan OLD klinek

Spółdzielnia Mleczarska MLEKOVITA, Wysokie Mazowieckie

Pawilon 7 stoisko 5