Znamy laureatów konkursu o Złoty Medal MTP targów Polagra
Zobacz laureatów konkursu o Złoty Medal MTP targów Polagra.
1.Chłodnik warzywny MLEKPOL Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL” w Grajewie, Grajewo Pawilon 7 stoisko 4 |
|
|
Najwyższej klasy mleko od krów wypasanych na nieskażonych przemysłem łąkach Polski połączono ze świeżymi warzywami, tworząc niepowtarzalne danie. Chłodnik warzywny MLEKPOL powstaje w Sokółce, sercu Podlasia. To regionalny produkt, nawiązujący swym składem i smakiem do tradycyjnego posiłku kresów wschodnich. Wygodne opakowanie w kształcie miseczki umożliwia spożycie chłodnika „na miejscu”. Chłodnik warzywny SM MLEKPOL dostępny jest w opakowaniach 380-gramowych. |
2.ChrrUP-y – chrupiące przekąski z pieczywa EUROMAX Krzysztof Rokicki, Zambrów Pawilon 7A stoisko 45 |
|
|
To niezwykłe przekąski wypiekane bez smażenia i bez dodatku tłuszczu. Wyprodukowane są w 100% z polskiego pieczywa. Niepowtarzalność smaków i ich wyjątkowy charakter jest wynikiem odpowiednio dobranych receptur, naturalnych przypraw i dodatków smakowych. Subtelna mgiełka oliwy pozwala nanieść na ChrrUp-y aromatyczną posypkę i zachować wszelkie zalety superchrupiącej przekąski. ChrrUp-y są idealną alternatywą dla smażonych w tłuszczach chipsów. Każdy, kto spróbował ChrrUp-ów nie wyobraża sobie bez nich rodzinnego spaceru, lekkiej przekąski po fitness, radosnego chrupania na przerwie czy szalonej, zakręconej imprezy. ChrrUp-y sprawdzają się wyśmienicie jako pomysłowe dodatki do potraw, np. smakowite grzanki.
|
3.CHRUPOSZKI – chrupiące przekąski z pieczywa EUROMAX Krzysztof Rokicki, Zambrów Pawilon 7A stoisko 45 |
|
|
To niezwykłe przekąski wypiekane bez smażenia i bez dodatku tłuszczu. Wyprodukowane są w 100% z polskiego pieczywa. Niepowtarzalność smaków i ich wyjątkowy charakter jest wynikiem odpowiednio dobranych receptur, naturalnych przypraw i dodatków smakowych. Subtelna mgiełka oliwy pozwala nanieść na ChrrUp-y aromatyczną posypkę i zachować wszelkie zalety superchrupiącej przekąski. ChrrUp-y są idealną alternatywą dla smażonych w tłuszczach chipsów. Każdy, kto spróbował ChrrUp-ów nie wyobraża sobie bez nich rodzinnego spaceru, lekkiej przekąski po fitness, radosnego chrupania na przerwie czy szalonej, zakręconej imprezy. ChrrUp-y sprawdzają się wyśmienicie jako pomysłowe dodatki do potraw, np. smakowite grzanki. |
4.DarPRO Napój serwatkowy cytrynowy Spółdzielnia Mleczarska MLEKOVITA, Wysokie Mazowieckie Pawilon 7 stoisko 5 |
|
|
DarPRO to fermentowany napój serwatkowy oparty w utrzymaniu prawidłowego widzenia oraz przyczyniającej się do zmniejszania uczucia zmęczenia i znużenia, a także witaminy B7 (biotyny), która m.in. pomaga zachować zdrową skórę i zdrowe włosy oraz przyczynia się |
5.De Volaille 170 g SPA Sp. z o.o., Śmigiel Pawilon 7A stoisko 6 |
|
|
De volaille są doskonałą propozycją dla klientów, którzy oczekują produktu najwyższej jakości, a nie mają czasu na gotowanie. De volaille naszej produkcji charakteryzują się wyjątkową soczystością mięsa drobiowego podkreśloną aromatycznym, maślanym nadzieniem. Całości dopełnia chrupiąca, złocista panierka. Unowocześniliśmy ten tradycyjny produkt, opracowując recepturę oraz proces technologiczny, dzięki którym nasze de volaille doskonale reprezentują produkt premium w grupie produktów convenience.
|
6.Deliser Ser twarogowy topiony klasyczny 136 g (8 porcji x 17 g) Spółdzielnia Mleczarska MLEKOVITA, Wysokie Mazowieckie Pawilon 7 stoisko 5 |
|
|
Deliser to znany i lubiany smak w nowej odsłonie. Ten delikatny, topiony serek twarogowy oferowany jest w innowacyjnej formie: w kosteczkach 17 g, idealnych |
7.Favita Ser do smarowania kanapkowy typu greckiego z czosnkiem niedźwiedzim Spółdzielnia Mleczarska MLEKOVITA, Wysokie Mazowieckie Pawilon 7 stoisko 5 |
|
|
Favita do smarowania to delikatny ser kanapkowy typu greckiego, przygotowany na bazie sera solankowego, podkreślony intensywnym dodatkiem czosnku niedźwiedziego. Produkt wyróżnia wygodne, atrakcyjne graficznie opakowanie i przede wszystkim forma – do smarowania. Dzięki kremowej konsystencji jest idealna zarówno do smarowania pieczywa, jak i przygotowywania dipów, przekąsek, past kanapkowych i wytrawnych kremów. |
8.Golonka wieprzowa ze skórą gotowana SOKOŁÓW S.A., Sokołów Podlaski Pawilon 6A stoisko 60 |
|
|
Produkt gotowy do spożycia, pakowany próżniowo |
9.Jaja świeże OMEGA 3 JANTEX Polska Sp. z o.o., Środa Wielkopolska Pawilon 7 stoisko 18 |
|
|
Jaja świeże Omega 3 o wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3. Kwasy tłuszczowe wielonienasycone to niezbędny element diety człowieka, konieczny do prawidłowego funkcjonowania każdego organizmu. Dzięki naszej kreatywności powstał produkt, który jest ich doskonałym źródłem. Chcąc wesprzeć swój organizm, sięgnij po jaja Omega 3.
|
10.LINIA KABANOSÓW MIĘDZYNARODOWYCH: Kabanosy francuskie, Kabanosy włoskie, Kabanosy amerykańskie, Kabanosy węgierskie, Kabanosy tureckie, Kabanosy argentyńskie, Kabanosy polskie SOKOŁÓW S.A., Sokołów Podlaski Pawilon 6A stoisko 60 |
|
|
Kabanosy „międzynarodowe” to, przygotowana z myślą |
11.LINIA PRODUKTÓW: NATURRINO WĘDZONE (Szynka Wędzona Naturrino, Schab Wędzony Natturrino, Boczek Wędzony Naturrino) SOKOŁÓW S.A., Sokołów Podlaski Pawilon 6A stoisko 60 |
|
|
NATURRINO WĘDZONE – linia produktów inspirowana naturą, charakteryzująca się delikatnym smakiem mięsa, podkreślonym naturalnymi przyprawami oraz tradycyjnym wędzeniem. Produkty wyróżniają się brakiem konserwantów, fosforanów, glutaminianu sodu, są bogate |
12.Maślanka naturalna Hula Krasula Zakład Przetwórstwa Mleka MLECZ Sp. z o.o. w Wolsztynie, Wolsztyn Zgłaszający: Wielkopolska Spółdzielcza Składnica Mleczarska, Poznań Pawilon 7 stoisko 24 |
|
|
Maślanka to mleczny napój fermentowany, który charakteryzuje się łagodnym i orzeźwiającym smakiem. Maślanka naturalna Hula Krasula powstaje z maślanki uzyskanej z produkcji masła z mleka zaszczepionego szczepionką czystych kultur mleczarskich. Wyróżnia się ona brakiem dodatku mleka w proszku i innych substancji dodatkowych. Jest produktem niskokalorycznym i lekkostrawnym. Maślanka ma szerokie zastosowanie kulinarne, można użyć jej do wielu wypieków oraz jako dodatek do zup i do koktajli. Ten lekki, orzeźwiający napój dobrze gasi pragnienie podczas upałów. |
13.Maślanka Wiejska Naturalna Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Kole, Koło Pawilon 7 stoisko 20 |
|
|
Maślanka wiejska naturalna – napój mleczny o wyjątkowych właściwościach odżywczych i dietetycznych. Niskokaloryczna i lekkostrawna. Zawiera dużo wapnia, łatwo przyswajalnego białka oraz naturalne witaminy A, D, z grupy. B. Reguluje procesy trawienia, a zawarte w niej bakterie kwasu mlekowego mają właściwości probiotyczne. Codzienna dieta człowieka, ze szczególnym uwzględnieniem dzieci, osób starszych oraz kobiet |
14.Paluszki Serowe MiaMu Spółdzielnia Mleczarska MLEKOVITA, Wysokie Mazowieckie Pawilon 7 stoisko 5 |
|
|
Paluszki serowe MiaMu to pierwszy taki polski produkt |
15. Piersiówka Sokołowska z LINII WYROBÓW DROBIOWYCH „DRÓB PREMIUM” SOKOŁÓW S.A., Sokołów Podlaski Pawilon 6A stoisko 60 |
|
|
Znakomite, bezglutenowe wyroby premium, przygotowane z najlepszej jakości mięsa z kurczaka bogatego w białko. Dzięki naturalnym przyprawom wyróżniają się delikatesowym smakiem i łagodnym aromatem. Produkty |
16.Przekąska mięsna – BEEF JERKY SOKOŁÓW S.A., Sokołów Podlaski Pawilon 6A stoisko 60 |
|
|
Beef Jerky to wysokobiałkowa przekąska o niskiej zawartości tłuszczu, przeznaczona dla osób aktywnych oraz dbających o zbilansowaną dietę pokarmową. Specjalnie wyselekcjonowana wołowina, z jakiej wyprodukowaliśmy Beef Jerky, gwarantuje najwyższą jakość. Do wyprodukowania 100 g produktu zużyto 238 g wołowiny. Beef Jerky nie zawierają dodatku fosforanów, glutaminianu sodu, ani żadnych sztucznych barwników. |
17.Ser Księżan OLD klinek Spółdzielnia Mleczarska MLEKOVITA, Wysokie Mazowieckie Pawilon 7 stoisko 5 |
|
|