V Pomorskie Forum Trzodziarskie
V POMORSKIE FORUM TRZODZIARSKIE 21 listopada 2017 roku
Restauracja Aleksandra Odejewska, Nieżychowice 1, 89-620 Chojnice
W programie:
Rejestracja uczestników
Otwarcie V Pomorskiego Forum Trzodziarskiego
Przywitanie gości i uczestników- Andrzej Dolny, Dyrektor PODR w Lubaniu
Aktualna sytuacja dotycząca ASF w naszym kraju
Efektywność wykorzystywania paszy przez świnie – dodatki do pasz jako alternatywa dla antybiotyków- prof. dr hab. Zygmunt Pejsak, PIW Puławy
Łubin i poekstrakcyjna śruta rzepakowa – czy te komponenty warto stosować łącznie w mieszankach dla świń?- prof. dr hab. Andrzej Rutkowski, dr Małgorzata Kasprowicz-Potockadr Anita Zaworska, UP Poznań
Genetyczne aspekty doskonalenia produkcji świń- prof. dr hab. Wojciech Kapelański, UTP Bydgoszcz
Działania, jakie Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi podejmuje, aby pomóc rolnikom, których gospodarstwa zlokalizowane są na terenie występowania ASF- lek. wet. Wojciech Trybowski, Pomorski Wojewódzki Lekarz Weterynarii
Prezentacje i stoiska firm
Dyskusja
Podsumowanie i zakończenie V Pomorskiego Forum Trzodziarskiegooraz losowanie nagród wśród uczestników
Udział w Forum jest odpłatny
Szczegółowe informacje na www.podr.pl Maria Gwizdała, tel. 58 326 39 22
Krystyna Plata, tel. 58 326 39 52
Dla uczestników Forum przewidziane są materiały konferencyjne i wyżywienie