Śniadanie? Naturalnie BEZ… syropu glukozowego i BEZ oleju palmowego

Poranki z dziećmi nie należą do najłatwiejszych. Niekiedy rodzice muszą zmagać się z porannym ociąganiem się czy marudzeniem przy śniadaniu. A gdyby tak zamienić je w naturalnie przyjemne i pyszne momenty BEZ… rutyny, BEZ… nudy, BEZ… wysiłku, BEZ… marudzenia, BEZ…kompromisów, BEZ… pośpiechu? Jak to możliwe? Wystarczy sięgnąć po płatki zbożowe od Lubelli, które mają nowy, udoskonalony skład. Wszystkie produkty z tej linii są naturalnie BEZ oleju palmowego i BEZ syropu glukozowego!

Od teraz przygotowując śniadanie dla dzieci nie trzeba wybierać pomiędzy pysznym smakiem a tym, co naturalne. Płatki zbożowe od Lubelli będą doskonałym pomysłem na wartościowy posiłek dla najmłodszych! Bogactwo kształtów i różnorodne smaki pozwolą dzieciom komponować swoje własne ulubione dania i zmienią poranki w chwile pełne frajdy i BEZtroski!
Jak podkreśla ekspert – psychodietetyk Anna Paluch – Dobrym sposobem na pozytywne rozpoczęcie dnia jest wspólne, spokojne śniadanie. Warto zadbać o atmosferę przy stole – nie pospieszać się nawzajem, pozwolić, by dziecko samo przygotowało swoje ulubione śniadaniowe danie. Należy także pamiętać, by było ono nie tylko smaczne, ale także wartościowe, by zapewniło siłę do nauki i zabawy przez najbliższe godziny. Pozwoli to połączyć pozytywną energię miło rozpoczętego dnia z energią, jaką daje organizmowi pyszny i pożywny posiłek.
Doskonale sprawdzą się w tej roli płatki zbożowe od Lubelli, które są nie tylko pyszne, ale także pełne wartościowych składników. Łączą one w sobie  wysokiej jakości składniki – bo Lubella czerpie ze zboża wszystko co najlepsze! Płatki tej marki są pozbawione oleju palmowego i syropu glukozowego, natomiast zawierają pełne ziarno będące znakomitym źródłem cennego dla naszego organizmu błonnika. Stanowią również bogactwo witaminy B1 i wartościowych minerałów tylko z natury, takich jak np.: mangan, fosfor, cynk czy żelazo. Dzięki temu, sięgając po płatki śniadaniowe od Lubelli, możemy mieć pewność, że to doskonała propozycja na wartościowe śniadanie dla najmłodszych!

Do wyboru mamy pyszne, chrupiące: Choco Kulki, Choco Muszelki, Miodo Kółka, Cinisy, Choco Piegołaki. Każda propozycja to naturalna porcja wartościowej energii dla Twojego dziecka!
Płatki zbożowe Lubella Miodo Kółka – chrupiące, aromatyczne płatki BEZ syropu glukozowego i BEZ oleju palmowego, powstałe z pełnoziarnistej mąki pszennej i owsianej oraz naturalnego miodu. Zawierają wartościowe minerały tylko z natury: żelazo, miedź, mangan i fosfor. Są też źródłem cennego błonnika. Wystarczy mleko lub jogurt, by łatwo i szybko zamienić je w pyszne śniadanie dla naszej pociechy. Cena: 250 g- 3,60 PLN, 500g- 6,50 PLN

Płatki zbożowe Lubella Choco Kulki – chrupiące, pełnoziarniste płatki, które powstały z mąki pszennej i naturalnego kakao. Choco Kulki są BEZ syropu glukozowego i BEZ oleju palmowego. Zawierają także błonnik i cenne minerały prosto z natury: fosfor, żelazo, mangan, cynk i witaminę B1. Podanie płatków z ulubionym mlekiem, jogurtem czy owocami daje możliwość tworzenia różnorodnych i smacznych kompozycji. Cena: 250 g- 3,79 PLN, 500g- 6,79 PLN

Płatki zbożowe Lubella Choco Muszelki – chrupiące, kakaowe płatki śniadaniowe z wysokogatunkowej i pełnoziarnistej mąki pszennej oraz prawdziwego kakao.  Choco Muszelki są BEZ syropu glukozowego i BEZ oleju palmowego. Zawierają także błonnik i cenne minerały prosto z natury: fosfor, żelazo, mangan, miedź i witaminę B1. Podanie płatków z ulubionym mlekiem, jogurtem czy owocami daje możliwość tworzenia różnorodnych i smacznych kompozycji. Cena: 250 g- 3,79 PLN, 500g- 6,79 PLN

Lubella płatki zbożowe Choco Piegołaki – chrupiące, pełnoziarniste płatki, które powstały z mąki pszennej i naturalnego kakao. Choco Piegołaki są BEZ syropu glukozowego i BEZ oleju palmowego. Zawierają błonnik i dostarczają organizmowi minerały prosto z natury: fosfor, żelazo, mangan, miedź. Podanie płatków z ulubionym mlekiem, jogurtem czy owocami daje możliwość tworzenia różnorodnych i smacznych kompozycji. Cena: 250 g- 3,60 PLN, 500g- 6,40 PLN

Lubella płatki zbożowe Cinisy – chrupiące, pełnoziarniste płatki, które powstały z mąki pszennej i prawdziwego cynamonu. Cinisy są BEZ syropu glukozowego i BEZ oleju palmowego. Zawierają błonnik i dostarczają organizmowi minerały prosto z natury: fosfor, mangan. Podanie płatków z ulubionym mlekiem, jogurtem czy owocami daje możliwość tworzenia różnorodnych i smacznych kompozycji. Cena: 250 g- 3,80 PLN, 500g- 6,20 PLN
Budyń jaglany z chrupiącą niespodzianką

3 porcje:
– płatki zbożowe Lubella Miodo Kółka
– 100 g kaszy jaglanej (około pół szklanki)
– szklanka mleka ryżowego
– łyżka ciemnego kakao banany

Kaszę płuczemy i sparzamy wrzątkiem. Następnie zalewamy podwójną ilością wody i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i gotujemy 12 minut, aż woda się wchłonie. Możemy to zrobić dzień wcześniej i rano podgrzać ją tylko z mlekiem. Wtedy, przyrządzenie budyniu zajmie nam nie więcej, niż kanapek. Ugotowaną miksujemy z mlekiem ryżowym i kakao. Nakładamy do miseczek i dodajemy pokrojone plasterki banana i garść płatków zbożowych Lubella Miodo Kółka.
Lubella_budyn_jaglany3.jpg
Kokosowy omlet z płatkami zbożowymi Lubella Choco Muszelki

1-2 porcje:
– jajka- 3 szt.
– płatki zbożowe Lubella Choco Muszelki
– 1/2 szklanki cukier trzcinowy
– 3 łyżeczki mąka pszenna
– 1 czubata łyżka wiórki kokosowe
– 2 czubate łyżki + do posypania
– masło klarowane- do posmarowania patelni

Do podania:
– ricotta
– 2 łyżki świeże figi- 2-3 szt.
– miód- do polania

 Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na pianę, a żółtka ubijamy z cukrem na jasną i puszystą masę. Do ubitych żółtek wsypujemy mąkę, wiórki kokosowe i mieszamy. Dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy całość. Masę przekładamy na patelnię wysmarowaną masłem, a na wierzch sypiemy porcję Choco Muszelek. Smażymy na bardzo małym ogniu! W momencie kiedy spód się dobrze zetnie, a wierzch jeszcze delikatnie będzie ‚luźny’, należy omlet delikatnie zsunąć na talerz, a następnie zakryć patelnią i odwrócić- tak, aby omlet umieszczony był z powrotem na patelni. Smażymy około minuty. Podajemy z ricottą, świeżymi figami, skrapiamy miodem i posypujemy wiórkami i płatkami zbożowymi Lubella Choco Muszelki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *