Lepsza żywność w „Nowej Stacji” Pruszków!

Niedawno otwarta galeria w podwarszawskim Pruszkowie, 12.grudnia urzeczywistniła jedną ze swoich możliwości promocyjnych dla towarów.

Zorganizowano wystawę edukacyjną, która przyciągnęła konsumentów zainteresowanych jakością produktów pochodzących z własnej, gospodarskiej produkcji. Pokazano stosunkowo dużą różnorodność wyrobów. Dosyć ciekawą propozycję żywności wolnej od cukru i żelatyny zaproponowano na stoisku Azerbejdżanu.

ZOBACZ FOTOGALERIĘ

Przy zwiększonej świadomości konsumentów w zakresie aspektów zdrowego odżywiania się, stale poszukuje się innowacyjnych surowców, metod i technologii produkcji, które zaciekawią nie tylko swoją odmiennością, ale również bogatym składem chemicznym, czy również właściwościami prozdrowotnymi. Jednocześnie powraca się do tradycyjnych metod przetwórstwa żywności, aby zaspokoić oczekiwania najbardziej wymagających konsumentów w segmencie rynku ze „zdrową żywnością”.

Takie podejście do rozszerzania oferty produktów żywnościowych wytwarzanych według starych, sprawdzonych receptur jest kierunkiem obiecującym powodzenie w działalności gospodarczej. Producenci żywności wychodzą z coraz bardziej szeroką ofertą i pokazują interesujące rozwiązania. O swoją pozycję walczą również producenci żywności w gospodarstwach agroturystycznych nie tylko w Polsce. Ta forma wypoczynku jest rozpowszechniona już na całym świecie, o czym wiedzą również wystawcy z odległych krajów.

Małgorzata Teresa GOLIASZ

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *